Vil du rejse? 5 handicapvenlige rejsedestinationer
Som kørestolsbruger kan det være en skræmmende proces at skulle rejse ud i verden, og du kan have mange ubesvarede spørgsmål, som fx “Hvilken rejsedestinationer er gode?”, “Hvordan finder jeg et handicapvenligt hotel?” og “Hvordan kan jeg være sikker på, at det land, jeg rejser til, er tilgængeligt?”
For at hjælpe dig på vej og give dig et par tiltrængte råd har jeg oplistet 5 handicapvenlige rejsedestinationer rundt omkring i verden, som du måske kunne få lyst til at besøge! Anbefalingerne er baseret på mine egne personlige erfaringer fra mine mange rejser, hvor jeg har oplevet verden fra min kørestol. Nu er alle jo forskellige, og oplevelsen af, hvad der er handicapvenligt, varierer fra person til person. Derfor gælder det generelt, at man altid bør foretage sin egen research, inden man besøger et nyt sted. Når du har forberedt dig grundigt, er du bedre rustet til rejsen.
Taipei, Taiwan
Selv om det ind imellem var nødvendigt at køre i vejsiden, fordi fortovene ikke var kørestolsegnede, oplevede jeg generelt Taipei som et fantastisk sted. De mange moderne bygninger og handicapvenlige attraktioner, ex Taipei 101 og svævebanen Maokong Gondola, betød, at jeg aldrig manglede noget at tage mig til. Metrosystemet Taipei MRT er også fremragende og har rigtigt gode faciliteter for handicappede passagerer.
Wellington, New Zealand
Newzealænderne tager princippet om “adgang for alle” meget seriøst, og det ser man tydeligt i Wellington. Selv om det er et utrolig bakket område, sikrer de gode offentlige transportmuligheder, at det alligevel er en overkommelig opgave at komme rundt (hvad enten du er handicappet eller ej). Et besøg på nationalmuseet Te Papa er et absolut must – museet er New Zealands populæreste turistattraktion og har for nylig fået tildelt en guldstjerne i en omfattende undersøgelse af adgangsforhold for handicappede. Klart en af de aller bedste rejsedestinationer!
Kuala Lumpur, Malaysia
Da jeg besøgte Kuala Lumpur første gang, var jeg usikker på, hvad jeg skulle forvente – men jeg blev positivt overrasket over denne fremadstormende, dynamiske storby. Metrosystemet gør Kuala Lumpur meget nem at komme rundt i, og de lokale er helt utrolig venlige og hjælpsomme! Kuala Lumpur er også berømt for sine luksuriøse indkøbscentre, som er nemme at komme rundt i – og perfekte, når man trænger til at komme væk fra den bagende middagshede.
Barcelona, Spanien
Selv om de første linjer i Barcelonas metrosystem blev bygget for over hundrede år siden, er det i dag et af Europas mest tilgængelige togsystemer. Over 90% af Barcelonas metroservice er fuldt tilgængelig, mens det for fx London Underground kun er 25%. Den catalonske hovedstad er desuden fyldt med tilgængelige museer og turistattraktioner, heriblandt et par skønne strande med gode adgangsforhold – perfekt til afslapning med en sangria eller to!
Hong Kong, Hong Kong
Jeg plejer at beskrive Hong Kong som en blanding af London, New York og Shanghai i én og samme by. Når jeg har været i Hong Kong, har jeg ikke én eneste gang haft problemer med at komme rundt i kørestol – selv regionens mange færger var tilstrækkeligt tilgængelige. Men en af de ting, der nok især gjorde Hong Kong til et tilgængelighedsparadis for mig, var deres mange skywalks – fodgængerbroer – som betyder, at man ofte slipper for at skulle forcere den hektiske trængsel på gaden.
Jeg håber, at du er blevet inspireret og ser lyst på fremtidens rejsemuligheder. Gode destinationer er der heldigvis mange af, så det er blot at vælge, og så starte planlægningen.
Har du lyst til at læse mere tilgængelighed og rejser fx ”På flyrejse med kørestol: Her er de bedste flyselskaber og en kompakt kørestol?” Så læg vejen forbi Invacares blog “Passionate People”, og se vores seneste artikler.