Invacare Blog

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Kørestolen med på vandretur (3 af 3)

Del dette indhold:

Dag 3 af 3:
Udfordringer og løsninger

Jeg vågnede tidligt til lyden af fuglesang og et smukt spil af sol og røg fra bålet. Efter en nat i shelter og med kroppen godt øm fra luftmadrassen, var jeg klar til dagens udfordringer.
Desværre var min aftale om lån af toilet gået i vasken, hvilket skabte en akut udfordring. Jeg besluttede mig for at køre til Stege, hvor jeg fandt et toilet hos Brugsen og fik en stor lettelse.

Efter en kop kaffe og et rundstykke satte jeg kurs mod dagens mål: Helles Have. På trods af blæst og sol nød jeg de 30 kilometer i den smukke natur. Selvom jeg mødte få mennesker, følte jeg mig forbundet med landskabet omkring mig.

Da jeg nærmede mig Helles Have, glædede jeg mig til at opleve den glamping, jeg havde booket på forhånd.

Eftertanker og fremtidige planer

Hver dag på Camønoen har været en blanding af udfordringer og skønne oplevelser. At navigere i naturen og opleve den fra en kørestol har givet mig nye perspektiver og en dybere taknemmelighed for livets små glæder. Naturen viser sig fra sin bedste side, når man giver sig tid til at opleve den i eget tempo. Jeg føler mig heldig over at kunne tage på denne rejse uden ben, men med masser af vilje og eventyrlyst.

Nu er der gået noget tid, siden jeg er kommet hjem igen, og jeg har haft tid til at bearbejde mine oplevelser og evaluere det hele. Først og fremmest kan jeg trygt sige, at det ikke var sidste gang, jeg var afsted på denne måde. Jeg er allerede i gang med at tænke over en ny tur.

Mine oplevelser med en hverdag i naturen, kun med min kørestol, har vist sig ikke at være så besværlig som forventet. Inden turen var jeg lidt bekymret over de mange timer i den samme siddende position. Men det har heldigvis ikke været et problem. Jeg oplevede mange muligheder for at holde pauser udenfor kørestolen. Selvom jeg måtte på jorden flere gange for at benytte bænke mv., gik det problemfrit. Rigtig mange steder er dog ikke tænkt til handicappede.

Kørestolen viste sig at være meget hårdfør, selvom jeg har efterspændt diverse skruer efter hjemkomsten. Det er vel normalt.

Jeg fik ikke lejlighed undervejs til at vaske min kørestol, så der var et større rengøringsarbejde, da jeg kom hjem. Der var mudder overalt, og polstringen var meget beskidt på undersiden.

I forhold til min oppakning er der flere punkter, jeg skal overveje inden næste tur. Den oppakning, jeg havde med, placerede jeg primært på min hjælpemotor, men det viste sig at være for tungt i forhold til balancen. Jeg skulle anstrenge mig unødigt under kørsel. Jeg overvejer, om det er en god idé at anskaffe en lille vogn, som jeg kan spænde efter kørestolen.

Øvrige overvejelser ligger meget i påklædningen. Jeg havde ikke nok varmt tøj med. Jeg skal også tænke over regntøj, eller måske et regnslag der også kan dække kørestolen.

Det er altid rart, at der er noget, jeg kan gøre anderledes.

Desværre blev min tur kortere end planlagt på grund af regn og kraftige skybrud.
Jeg måtte nøjes med 3 dage i stedet for de oprindelige 5 men selvom det hele ikke gik helt som planlagt, er jeg nu endnu mere motiveret og klar til fremtidige eventyr.

Jeg har lært meget, som jeg vil tage med mig både praktisk, personligt og mentalt, og jeg ser frem til at anvende det på mine nye kommende eventyr.

 

Læs også: