Invacare Blog

Inspiration, ideer samt andet spændende og relevant indhold

for personer med nedsat mobilitet

Kørestolen med på vandretur (1 af 3)

Del dette indhold:

Dag 1 af 3
Kørestolen med på vandretur

Jeg vil her fortælle om min vandretur i kørestolen langs Camøno-ruten på Møn. Naturen er ikke en hindring, men en legeplads for udforskning og eventyr, selv når man er afhængig af en kørestol. Mit eventyr på Camønoen startede den 27. juni 2024, efter syv måneders grundig planlægning og forberedelse. Selvom jeg er dobbelt benamputeret og bruger kørestol, besluttede jeg at tage på denne fem dages vandretur uden mine proteser.

Jeg ændrede kun lidt på min kørestol før turen, udover at montere grove dæk. Kørestolen er helt standard, som fabrikken leverede den. Jeg monterede et elastisk net under sædet til ekstra batteri til hjælpemotoren og en vandflaske. Desuden monterede jeg beskyttende plastik på rammen over de små forhjul, hvor hjælpemotorens beslag havde ridset kørestolen.

De grove og bredere “tur-hjul” har været en god investering. Udover at jeg bruger dem til daglige ture med min hund i skoven, var de en stor fordel på denne tur. Jeg har kørt i strandsand, på skovstier, over marker og smalle vandrestier uden problemer med at synke ned. De smalle hverdags-hjul ville have givet mig problemer flere gange. Dækkene har ikke kun et godt vejgreb, men forhindrer også sideudskridning på skrå underlag.

Küschall K-series 2.0 med terræn hjul og Vicair Active O2

Dag 1: En begivenhedsrig start

Efter at være blevet sat af ved Camping Mønsbroen af min chauffør, satte jeg kurs mod mit første stop: Hårbølle Havn. På vej gennem de små, hyggelige byer Store Lind, Røddinge, Tostenæs og Kokseby nød jeg naturens skønhed og ro. Efter en pause på Hårbølle Havn fortsatte jeg mod dagens mål.

Hårbølle havn

Hårbølle Havn

Min første nat tilbragte jeg på Møn Camping ved Hårbølle Strand, hvor jeg mødte den venlige campingpladsejer Stine. Hun hjalp mig med at sætte telt op, og jeg var dybt taknemmelig for deres gæstfrihed. Efter en hyggelig aften med kaffe og frysetørret mad, som ikke levede op til forventningerne, blev jeg vækket af et voldsomt tordenvejr midt om natten. Heldigvis holdt teltet, og jeg slap med få våde handsker og en våd kørestol.

Frysetørret mad

Kogegrej og frysetørret mad

For at forberede mig på evt. regnvejr havde jeg taget min oppakning ind i teltet, men kørestolen havde jeg efterladt udenfor. Jeg troede, at hvis jeg slog ryggen ned, ville den ikke blive våd på den side, jeg sidder på. Det var naivt. Kørestolsryggen var drivvåd, og jeg valgte at afmontere den for at tørre den hurtigere i solen.

Mit udstyr:

  • Kørestol: Kuschall K-series 2.0
  • Kørestolspude: Vicair Active O2
  • Hjul: Spinergy fælge og grove mountainbike-dæk
  • Tøj: Forskelligt tøj tilpasset årstiden
  • Øvrigt udstyr: Outdoor-grej, sovepose, liggeunderlag osv.
  • Elektronik: Telefon, kamera, ladere til hjælpemotor, ekstra batterier, drone

Næste blog / Dag 2

Har du nogensinde stået i en situation, hvor dine planer pludselig blev vendt på hovedet, men det førte til noget uventet og vidunderligt?

Gå ikke glip af næste blogindlæg, hvor du kan læse mere om Thomas’ beretninger om, hvordan han pludselig måtte omstrukturere og ændre planer for at tænke i nye baner og oplevelser.


Læs også: