3 gode råd til at vælge det hotel, der matcher dine behov
Sidder du i kørestol eller har et andet handicap, og er du ved at planlægge den næste ferie?
Du kender sikkert udfordringen! At vælge et handicapvenligt hotel burde – i teorien – være temmelig ligetil. Men hvordan afgør man, hvad der er godt og om tilgængeligheden er i orden? Det, der er velegnet for den ene, er det ikke nødvendigvis for den anden!
Ingen ønsker at stå i den akavede og pinlige situation, at man ankommer til det valgte hotel og så opdager, at det ikke har de rette handicapvenlige forhold til, at man kan bo på værelset. Så hvordan undgår man det scenarie?
Her er 3 gode råd til dig!
1. Brug apps/websteder, der sammenligner hoteller.
Det kan virke som en temmelig åbenlys idé, og det kan også være svært at vælge det rette websted, men at bruge apps eller websteder, der sammenligner hoteller, kan ofte være en god måde at finde ud af, hvilke hoteller der imødekommer dine behov.
Eksempelvis har Hotels.com en funktion, hvor man kan indsnævre sin hotelsøgning til at medtage krav om tilgængelighed, fx en kørestolsvenlig bruseniche eller et værelse med handicapvenlige adgangsforhold. Denne funktion er en fantastisk tilføjelse til deres websted og app, og kan hjælpe dig med at finde den mest passende løsning.
2. Ring altid til hotellet, inden du booker et værelse
Hvorfor overlade noget til tilfældighederne? Særligt når det kun kræver en opringning til hotellet, inden du booker et værelse. Selvom du bestiller via et af de mange sammenligningswebsteder, kan du lave en Google-søgning på det pågældende hotel og nemt finde deres telefonnummer og ringe til receptionen.
At ringe til hotellet for at dobbelttjekke, om de rent faktisk har handicapvenlige værelser, kan vise sig ikke bare at spare tid, men også penge – i tilfælde af, at du havde reserveret det forkerte sted til at starte med.
Det kan også være en yderligere fordel for, hvis du ringer til hotellet, kan de muligvis give dig endnu flere oplysninger om deres adgangsforhold, og hvis du har brug for et ekstra værelse til en ledsager, kan de måske også ordne det for dig – nogle gange endda gratis.
3. Læs blogs og websteder om handicapvenlige adgangsforhold.
Brug Google – Der findes mange websteder og blogs, der er specialiseret i at oplyse om tilgængelige og handicapvenlige turistattraktioner, spisesteder, hoteller m.m. Så, når du har valgt, hvor du vil hen, hvorfor så ikke se på, hvordan du kan få flere oplysninger om indkvarteringsmuligheder, hvor adgangsforholdene allerede er blevet undersøgt.
Websteder som Euansguide.com kan indeholde mange nyttige oplysninger om dette og kan være værd at se på.
Forhåbentlig kan disse gode råd hjælpe dig en smule, når du leder efter et handicapegnet hotel. Det kan nogle gange være svært, og jeg har flere gange selv oplevet at ankomme til et hotel, hvor jeg forventede, at mit værelse var handicapegnet, men hvor det desværre viste sig ikke at være det. Og husk på, at det, der fungerer for den ene person, ikke nødvendigvis fungerer for den anden. Et eksempel kunne være, hvis en person med et specifikt handicap har behov for en loftlift på sit hotelværelse. Da kan man nemt være i en situation, hvor kun ét hotel i en given by kan tilbyde denne form for hjælpemiddel. Derfor er det vigtigt at undersøge tingene hjemmefra og i så god tid som muligt.
Hvis du vil læse flere artikler om at rejse med et handicap eller vide mere om flyrejser med kørestol, så prøv artiklen: “På flyrejse med kørestol: Her er de bedste flyselskaber og en kompakt kørestol”.